Zumarraga (Gipuzkoa)

Eskolako garaiak eta "auxilio soziala"

Eskolako garaiak eta "auxilio soziala" <p>Tolosako eskolan ikasi zuen, baina denbora gutxian. Orduko oroitzapenak baditu: <em>Xabiertxo</em> liburua, andere&ntilde;o jatorra... Eskolan ez zuten <em>Cara al Sol</em> abestu behar izaten, baina bai, ordea, "auxilio sozialean"; han jaten ematen zieten, eta ondo tratatzen zituzten; baina batzuek, politika dela-eta, ez zuten joan nahi izaten. Hara joaten zen jendearen egoera nolakoa zen azaltzen du.</p>

Tamaina:

Tolosako eskolan ikasi zuen, baina denbora gutxian. Orduko oroitzapenak baditu: Xabiertxo liburua, andereño jatorra... Eskolan ez zuten Cara al Sol abestu behar izaten, baina bai, ordea, "auxilio sozialean"; han jaten ematen zieten, eta ondo tratatzen zituzten; baina batzuek, politika dela-eta, ez zuten joan nahi izaten. Hara joaten zen jendearen egoera nolakoa zen azaltzen du.