Usurbil (Gipuzkoa)

Abizen luzea izatearen abantailak

Abizen luzea izatearen abantailak Usurbilgo bi lagunek guardia zibilekin izandako anekdota barregarria kontatzen du.

Usurbilgo bi lagunek guardia zibilekin izandako anekdota barregarria kontatzen du.

Transkripzioa

-Beste baten biyak bizikletan. (Eta eon pixkat aber goatzen naizen... Bai, bizikletan). Eta Munoa hoi farolik gabe /pe/. Ta Domingok xeoxe bai baiño. Guardia zibillak: "Alto!", ta hor Agiña aldian dijoaztela geldittu dittuk eta. Multa in bihar, guardazibil hoi argiya pixkat in, illuna ta, eskribitzen eta. "Cómo se llama usted" eta "Joxe Antonio Aranzasistroki Ipurzulozarreta". "Cómo, cómo?" "Joxe Antonio Aranzasistroki Ipurzulozarreta". "Marche! Marche!". Eskribitzen ez zin jakingo. Eskribitzen ez zin jakingo. "Marche! Marche!", "Cómo, cómo?", "Jose Antonio Aranzasistroki Ipurtzulozarreta", "Marche! Marche!"