Usurbil (Gipuzkoa)

Sendabelarren onurak

Sendabelarren onurak Berbena-belarrak erabili izan ditu bizi osoan; onura handiak egin izan ditu hark. Pasmo-belarra ere oso ona izaten omen da.

Transkripzioa

-Hasi naiz berbenakin. Bi ordu hola, epela bihar du gaiñea, bero ez du bihar, badu bere trukua, oso kuidado haundikua da. Aizu, gaur arte, ez operazioik eta ez ezer. Harekintxe sendatu giñun. Egunero tiratuz kentzen zitzaion bere zikiña; berbenakin sendatu giñun hain illuna ta itsusia zakana. Neroni bildurtuta eaman nun espezialistana. Berbena oso ona da. Oain jakin bihar da hartzen, ojo!, "porque es muy fuerte".
-Joxe: -Guk beti hartu izan deu. Ta pasmo belarra.
-Para los bronquios.
-Joxe: -Pasmo belarra. Oain'e etxian eukiko det nik jasota. Horrek bihar du, euzkirik ez du ikusi bihar.
-Itzalian, bai. Zimeldu in behar du, iartu ez, zimeldu. Nik fede izugarria diot berbenai.
-Joxe: -Ta pasmo bellarrai're.