Muxika (Bizkaia)

Soldadutzako istorioak

Soldadutzako istorioak <p>19. infanterian egon zen 18 hilabetez; ordura arte denbora gehiago irauten zuen soldadutza garaiak. Bertan ere ez zela ondo portatzen dio. Behin zigor legez ilea moztu behar izan zioten baina sarjentu euskaldunaren laguntzari esker libratu egin zen. Beste behin nahiago izan zuen tren-geltokiko jesarleku batean lo egitea kuartelean egotea baino, goizeko lehen trena hartzeko. Iru&ntilde;etik Arrasatera eta handik Durangora arte joaten ziren trenez.</p>

Tamaina:

19. infanterian egon zen 18 hilabetez; ordura arte denbora gehiago irauten zuen soldadutza garaiak. Bertan ere ez zela ondo portatzen dio. Behin zigor legez ilea moztu behar izan zioten baina sarjentu euskaldunaren laguntzari esker libratu egin zen. Beste behin nahiago izan zuen tren-geltokiko jesarleku batean lo egitea kuartelean egotea baino, goizeko lehen trena hartzeko. Iruñetik Arrasatera eta handik Durangora arte joaten ziren trenez.