Mendaro (Gipuzkoa)

Herriko ganadu onena

Herriko ganadu onena <p>Herriko ganadu onena nork zuen aipatzen du, ferietara-eta ere joaten zen. Ganadua non egoten zen azaltzen du eta inguru hura nolakoa zen.</p>

Transkripzioa

Ganauak euki jaittuan hi, horrek "Txalkor" horrek! Behixak´e hamen zianik behirik edarrenak eukitzen jaittuan horrek. Ez dakit nungo ferixa... Ez jakixat goguan hori, ze ferixataa... Dana ona euki bihar gizon horrek! Ta ganaua, pinto horrek... kitto! Zoragarrixak! Oin kamiñua dauan tokixan. Oin kamiñuak bajaek, ba, hor zihar? "Txalkor" hori... Karmen Zuloagan-ta etxia ezautu huan? Geo, kamiñua zela dauan haren azpikaldian? ta haura zuan dana soua, sagastixa... ta ganauak eta han ibiltzen jaittuan. Ta esan dizutena, sagarrak’e onenak e!... Landarak. Edarrak e! Arbola bat badao gurian hor!