Mallabia (Bizkaia)

Artzain Ameriketan

Ikusi zuen gauza ikaragarria.

Transkripzioa

Etxuat ikusi gausa bat itzelarik aintxe ikusitte nauen baiño. Belbioko jaixek sittunan. Gu Kerryn gaunasen. Esa(n) najutzenan Juan Pedroi: "I, Belbiora jun bijuau". Guk an ikusi gendun gausa bat... esunan a gisonan kapasidades einddekue. Millo bat bonbille ixotute jungo balitzes be...katxarro bat, itzelesko gausie. Erremara mordue pasau bisunan, jutaldi itzela jaunan mendis mendi; da gaatute begire egon giñan. Ei(n) juan, ba, minittu erdi arek agertu te eskutau eitten. Gure artin "a estok ixen, ba, gausa normala". Urrengo etorri sanin esa(n) najutzan usabai "estosue eser entzun? "Es". Urrengo etorri sanin, "baakisue ser ikusiosuen suek?". "Es". "Ba, a ixenda rusuek bota daben koetian atzie". Gitxik ikusi daben gausa bat ikustie suertau jakuan.

Egilea(k): Pello Mugarza (Orraittio Euskara Elkartea)