Legutio (Araba)

Euskaraz ari zirelako erreketeak pistolaz mehatxatu

Bilbotik Elosurantz bueltan zetozela, bidean pasatakoak kontatzen ditu. Zeanurin errekete batek pistolarekin mehatxu egin zien euskaraz entzun zituelako. Beldur handia pasa zuten.

- Gregorio eta nik, ala, aurrera! Eta bai, karreterati. Ta allegau gara Zeanuri…"famoso el atraco"! ez dakizu zelan esan eben "con la pistola en el costao", zelan ipiñi rekete batek euskeraz eigaitik? Entzun eben berba euskeraz, berba... berban... gu bidxok, rekoño! Hartu geben hainbeste bildurre... ba, oraiñ arte! ostras! Bai, bai...
Rekete zan?
- Bai, teniente edo. Ez, rekete, rekete, txapel gorridxakin-ta, "de caqui" ta "eso".
- Naparra izango zan! uste dot nik. Bai, bueno, "total que eso", Gregorio, ni klaro, ni txikidxau, ta Gregorio ba hiru urte... karo, nik hamabi urte ta hori hiru urte gehidxau, hamabi... hamabost urte, ya mutikotxo bat. Ta horreri, "al jefe de la pareja"! Bai, bueno, bueno, ya askatu eben, "ala, venga, iros por ahí porque tal!" Bueno, ba, benga! Barazartik gora, taka-taka, Olalderaiño.

Egilea(k): Ignacio Carrera , Imanol García