Goizueta (Nafarroa)

Gurasoak Goizuetako zubiaren alde banatakoak

Gurasoak Goizuetako zubiaren alde banatakoak Goizueta "goi-zubieta"tik omen dator. Herriaren erdian zubi handi bat dago. Inguruan ere baditu zubi gehiago. Patzikuren ama zubiaren alde batekoa zen, Alkaso aldekoa, eta aita beste aldekoa, Aitasemegikoa. Amaren familia aitarena baino aberatsagoa zen. Aitak kontatzen zuen baserria erre egin zitzaiela eta etxe berria egiterakoan galdu zituztela artaldea eta bestelakoak. Aitaren familia baserri batetik bestera ibili zen, Karreto baserrira iritsi arte. Aitak ezkondu aurretxoan erosi zuen Karreto eta han jaio ziren beraiek.