Gasteiz (Araba)

Kantuen letrak hobetzera Bittorrengana

Kantuen letrak hobetzera Bittorrengana <p>Euskara Bittor Kapanagarentzat bere nobietariko bat zen. Abertzalea zen, baina garbi zuen bere ekarpena euskararen bidetik eroan behar zuela. Gaztetan, sarri joaten ziren Gasteiztik Otxandiora, eta orduan ezagutu zuen Bittor. Kantak sortzen zituenean, Bittorrengana jotzen zuten euskara eta abar hobetzeko. Letrak politizatuak zeuden orduan, eta Bittor horrekin ados zen. Horretaz gain, bere grinak eta zaletasunak azaltzen zizkion Bittorrek. Inportantzia handia ematen zion mendebaldeko euskarari.</p>