Senarra nola ezagutu zuen

Senarra nola ezagutu zuen <p>Senarra nola ezagutu zuen, Bergarako Pazkoetan. Nobia zeukan hark, eta berak ere bai. Esperantzarik ez zion eman, baina berriro elkartu ziren, bera libre zegoela. Familia zuen Eibarren, eta josten ikastera joan zen izebaren etxera; aurretik, Elgetan ibilia zen josten. Modista batekin ibili zen Eibarren. Etxetik egiten zuen lana. Astebeterako joan zen Eibarrera, arropak egitera. Sukaldean ere ikasi zuen Hotel Julianen. Lagunak zituen Eibarren, eta inauterietan frontoira joan ziren. Hantxe ikusi zuen senarra izango zena. Abrigoak nola utzi zituzten, dantza egiteko. Etxera lagundu zion eta hala hasi ziren.</p>