Aieteko bizimodua

Aieteko bizimodua Aietera bizitzera joan zirenean dena zen mendia, fruta arbola... oso elegante zegoen Aiete, baserri asko ere baziren orduan, orain ez da ia bat ere gelditzen. Lan asko izaten zuten egunez, ganadua zaindu, eta abar, zaldi karroarekin jaisten zituzten berdurak plazara. Gauez, zinera edo boxeoa ikustera irteten ziren. "Berabera"ko jabea hil zenean, iloba militarrek lurrak saldu eta jolastoki bat egin zutenez bertan, bertatik alde egin behar izan zuten. 27 urte arte bizi izan zen baserrian, baina eraikuntza lanetan ere hasia zen lehenagotik.