Bilaketa

Pasarteak (18)

• Boletan eta txirikilan
    ...n boletan ibiltzen ziren. Garizuman San Agustinen txirikillan. Bestela, ermita inguruan egiten zuten olgetan. P...
    Media: Bideoaren ikonoa
  • Memariaraino iratan aita eta alaba
    Txirikillan, gorde-gordeka... egiten zuten, baina asti gutxi ...
  • Txirikillan eta dantzan
    San Agustinera joaten ziren txirikillan egitera Garizuman. Dantzara jaiero Elorrioko plaz...
  • Garizuman txirikiletan jolasten zuten
    ...en kostunbria gero txirikilla-denporan, Garizuman txirikillan. Zuk hori [entzun be ez dozu... eingo]. Holako eg...olako egurtxo batzuk izeten diez, eta zer bategaz txirikillan. -Garizuman bakarrik? -Garizuman bakarrik. Eta ...
    Media: Bideoaren ikonoa Audioaren ikonoa
  • Bolatokia Gatzagan
    ...er... -Zeozer. Guk konparaziñorako, esan dotena, txirikillan ba, txokolatia eitten gauen. Ez dakitzu? Gero jun...
  • Jolasak eta jakiak

Auzoko umeek "txirikillan" jolasten zuten. Geroago mutilak bizikletan ibilt...

• Umetako jolasak
    ...ek erromerixara hasittakun, nausitxuao einddekuen txirikillan. - Ume-umetan ez zan txirikilliakin jolasten? ...? - Ume-umetan ez, baiña nausitxuao [einddekuen] txirikillan. Ordun dantzaik ez zan egoten Trabakun hor, ta or...un dantzaik ez zan egoten Trabakun hor, ta orduen txirikillan, han kamiñuen pasiuen edo holan. Txilin-txilinke ...
  • Umetako jolasak
    ...takizu/?, harekin be bai. Eta halakotxe gauzak. -Txirikillan eta? -Baitta. Baitta. Txirikillan jo palua ta. -Jolas gogorra zan hori, e? -Bai, ...

Emaitzak: 18 | Orriak: 1 2