Berriz (Bizkaia)

Errotabarri baserrian denetariko lanak egin behar

Errotabarri baserrian denetariko lanak egin behar Errotabarri baserrian zeuden errenteroek ez zuten handik irten nahi, errota negozioa zelako. Epaitegira jo zuen aitak eta epaileak jarritako baldintza gutxienez bost urtean baserria berak erabiltzea izan zen. Ondorioz, gogor lan egin behar. Aita idiekin goldaketan nola ibiltzen zen. Amak bazuen baserriko lanen berri. Berak, etxean zegoen denboran, denetarik egin behar. Seminariora joan aurretik azkenengo lana Oiz mendian segarekin ira ebakitzea izaten zen.