Azpeitia aldeko bertsolariak

Azpeitia aldeko bertsolariak <p>Orain dela 80 urte Azkoitiko bertsolaritzaren indarrak Azpeitia aldera egin zuen. Garai hartan, <em>Txapel</em> eta <em>Zepai</em> koinatuak, <em>Uztapide</em> zestoarra, <em>Basarri </em>errezildarra, <em>Loidisaletxe</em> anaiak... aipatzen ditu. Txillarramendi auzokoak ziren <em>Zepai</em> eta <em>Txapel</em>, eta Joxe Lizaso ere bertan egin zen bertsolari, ama bertakoa baitzuen. Francisco Iturzaeta, Patxi <em>Kostita</em>, bertso-jartzailea eta Korostietako bertsolariak, Arta&ntilde;olatarrak... aipatzen ditu.</p>

Tamaina:

Orain dela 80 urte Azkoitiko bertsolaritzaren indarrak Azpeitia aldera egin zuen. Garai hartan, Txapel eta Zepai koinatuak, Uztapide zestoarra, Basarri errezildarra, Loidisaletxe anaiak... aipatzen ditu. Txillarramendi auzokoak ziren Zepai eta Txapel, eta Joxe Lizaso ere bertan egin zen bertsolari, ama bertakoa baitzuen. Francisco Iturzaeta, Patxi Kostita, bertso-jartzailea eta Korostietako bertsolariak, Artañolatarrak... aipatzen ditu.