Doña Rufina

Doña Rufina <p>Eskolako maistrak, do&ntilde;a Rufinak, egundoko pazientzia zuen; jo ere egiten zituen, baina asko ikasi zuten. Herrian botazioa egin zen behin, eta Mateo Mujika joan zen. "Estatuto s&iacute; o no" zen bozkatu beharrekoa. "Mateo Mujika es un cabr&oacute;n" agertu zen boto-paperen artean, eta do&ntilde;a Rufinak desagerrarazi egin zuen papera, karlistak gaizki uzten zituelako horrek. Aizarnakoa zen do&ntilde;a Rufina, eta karlista zen. Gogorra zen, zorrotza, baina irakasle ona.</p>

Tamaina:

Eskolako maistrak, doña Rufinak, egundoko pazientzia zuen; jo ere egiten zituen, baina asko ikasi zuten. Herrian botazioa egin zen behin, eta Mateo Mujika joan zen. "Estatuto sí o no" zen bozkatu beharrekoa. "Mateo Mujika es un cabrón" agertu zen boto-paperen artean, eta doña Rufinak desagerrarazi egin zuen papera, karlistak gaizki uzten zituelako horrek. Aizarnakoa zen doña Rufina, eta karlista zen. Gogorra zen, zorrotza, baina irakasle ona.