Ataun (Gipuzkoa)

Sendabelarrekiko interesa piztu zitzaionekoa

Sendabelarrekiko interesa piztu zitzaionekoa Sendabelarrekiko zaletasuna izan du Joxek aspalditik. Izan ere, izebak infekzio izugarria izan zuen behatzean; eta, antibiotikoen bidez ezer sendatu ez zutenez, behatza moztu behar izan zioten. Gerora, beste eskuko behatz berdinean, gaitz bera sortu zitzaion. Herriko petrikiloarengana joan zen Joxe laguntza eske; eta, hari esker, izebak behatza salbatu zuen. Esperientzia horrek beste bide batzuk ikasteko nahia piztu zuen Joxerengan; pixkanaka, sendabelarrei buruzko jakinduria enpirikoa lortu du.