Aretxabaletan hegazkin bat jausi zeneko kontua

Aretxabaletan aireplano bat jausi zen.

Transkripzioa

- Bat Aretxabaletan jausi be in zan, estaziñotik apur bat harutzatxuau, zelaixan, Basabeko partian edo, Basabeko etxien terrenuek edo. Basabe esaten eutsien basarrixei batei hor behian, jausi ein zan, bai. Gero ondotik nik ondotik ez neban ikusi, ez nitzen fan ikusten ondotik, baiña gero han gure etxetik behera fan ta han apur bat behera fan ezkero ikusten zan. [...]
- Zu Sallobenten zazela jausi zan? Sallobenten zazela?
- Bai e?
- Bai, bai, han etxien nenguela, jaixo nitzen lekuen, handi. Eta ez dot pentsetan ezer pasau jatenik. Ez dakit zer ziela esan euen be, ez dakit italianuek edo ez dakit zer. Han egon zan. Gero kendu euen, tapatuta edo, zertuta euen, ta zeozer [...].