Anoeta (Gipuzkoa)

Ama egunero Tolosara joaten zen

Ama egunero Tolosara joaten zen <p>Ama egunero Tolosara joaten zen esnea saltzera. Diru harekin jakiak erosten zituen. Umeak eskolara joaten ziren.</p>

Transkripzioa

- Hala zan, urdun bea egunero-egunero astua hartu eta esne zaliai esnia ematea. Esne zaliak zauden urdun Tolosan, eta urdun esnia partittuz ba etxeako biher zan, zeoze bihar zan, haragiya zala, arraiya zala, edo milla gauza, ezta? ba urdun ba hoi, martxa hoi emateko ba ama juten zan goizero-goizero.

- Egunero juten zan, e?

- Bai, egunero-egunero. Eta gu eskola. Ta eskola, ba ahal gendun ta guk suertia bagendun bastante, tira, nola esaten da? poliki edo, jazteko, amak beak zun, ba gogua zun, eta bastante… bastante moldatzen giñan, baiño nola?

Egilea(k): Alaitz Urkizu Elizetxea