Zalgurdian gustura, kotxea balitz bezala

Zalgurdian gustura, kotxea balitz bezala <p>12 urte exkax zituela, txerrikumeak eramaten zituen Hernaniko feriara. Garai hartan, zaldiarekin eta gurdiarekin ibiltzea zoramena zen Migelentzat, asko gustatzen zitzaion.</p>

Transkripzioa

- Baiño hamabi urte o asko [gehio] gabe txerrikumiak Hernania feria ematen nittun nik. Zaldiya ta gurdin. Bueno, zaldiya ta karrua esaten geniyon, baiño oain euskeraz […] due “gurdiya”, karruai “gurdiya” esaten die. Hoi beste batek´e hoi jarri zian. Ta nik zaldiyakin ta hola ibiltzeatik ikeragarrizko… Nik badirudi ordun karneta bezela nuala. Ni zaldiyakin ibiltzia ta zea, gurdiyakin txerriik-eta ibiltzia-ta neretzat zan zoramena. Gurasok juten zian… gurason bat jungo zan trenian tratua ittea, baiño ni oiñez bakar-bakarrik hamabi urteako. O lehenau igual, e! Juten nitzan ni Hernania, txerrikumiak, hamar bat txerrikume hartu karruan, tapatuta jartzen gendun, eta ni gustora juten nitzan! Esaten dizut, ba. Eta Urnietatik…
- Ta oiñez zu zaldiyai tiraka.
- Oiñez, zu zeorrek.