Elizaren indarra pixkanaka galtzen

Elizaren indarra pixkanaka galtzen <p>Apaizek zentsura egiten zuten lehen, mutilei baino gehiago neskei. Elizak pisu handia zeukan, baina denbora gutxian galdu zuten autoritate hura.</p>

- Garai hartan, apezak eta zentsura iten al zuen hola...?
- Bai, bai, bai, bai, bai.
- Pekatu asko izaten al zan?
- Guiri, guiri... mutilleiri... akaso ez ziguen zeatuko apaizak eta... konfesatzeakuak hoi e! Baiño ni goatzen naiz andregayak eta jode... "hau esan dit, hau ta hua". Aber arrimatzen giñan... Kauen la letxe! Hau de marka hau! Eta... ez kasoik eiñ... alla puñetas. Pekatua dala ta txorakei hoi. Eta holaxe izan zan dana.
- Elizak pisu haundiya zeukan garai hartan.
- Bai, bai, bai, bai. Asko, asko, asko... asko. Geo, ya... geo ya golpetikan zeatu zan e... Rast! Iriki zan zea ta... Geo, han bukatu zian zeak. Geo, apaizak indarra galtzen juan zian. Beak'e bai, beak'e... ejenplon bat o txarran bat eman ta akabo. Ta jendia're hasi zan...