"Belengo portalian" gabon kanta

"Belengo portalian" gabon kanta <p>15-20 urte inguru egin zituen koruan abesten. Eguberrietan "soloa" ere egin izan du. "Solo"an abestu izan duen gabon kanta abesten du.</p>

Transkripzioa

- Geroztikan, ni koruan egongo nitzan, ba, bi pusketan, 15-20 urte igual, koruan kantatzen. Ta, esan deana, behiñ´e ez det izan musikik. Ta noiz o noiz solon bat´e kantatu Eguarritan´e bai. Ba... solua izan zan, oso netzako preferittutakua, ta oan semiak´e tentatzen naue hola Eguarritan kantatzeko. Ez dizut dana abestuko, baiño:

"Belengo portalian negu gogorrian
jaio da gure Jesus askatxo batian
askarik gabe dago abere artian,
guztiz ahaltsua dana zeru ta lurrian".

Ta hoi zean... hoi askotan kantatu izandu det. Ta inkluso koruan bertan´e Andoaingo elizan´e... Musikadunak ez dula kantatu nahi ta "Hik kantatuko al dek?", "Bueno, kantatuko dit". Ta...

- Bai, bai. Ni hortan ez naiz erregutu... erregu eske ibili.