Usurbil (Gipuzkoa)

Angulei esker jende asko aurrera atera zen

Angulei esker jende asko aurrera atera zen Gerra garaian, Oriotik etortzen zen okina ogia ekartzera. Gerra garaian, angulei eta baserriko lanari esker lortzen zuten dirua. Angula asko ateratzen zen lehen, eta jende asko salbatu zuen horrek. Angulen haztegiak non zeuden azaltzen du.

-Esan dezu gerran ogia ekartzen zizuela Oriotikan panaderuak. Hari ordaindu egingo zenioten.
-Baiña ze dirukin? Bazenuten dirua gerra garaian?
-Eta nundik lortzen zenuten dirua?
-Anguletatik eta abar eta. Lanea ez giñan ibiltzen artian gu. Atta lanian ai zan, basarritik, basarrin itten gendun. Anguletan egun asko. Hemengo jendia harek salbatu zun, e, anguletan, e. Angula asko ateatzen zan ordun. Biberua hementxe gendun. Oain kanala do. Eta bestia han.
Joxe: -Biberuak anguletako.
-Bakizu, angula biberuan egon bihar izaten du belztutzeko.