Urnieta (Gipuzkoa)

Kanoikadak neska bat hil baserri batean

Kanoikadak neska bat hil baserri batean <p>Oialume baserrira joan ziren ihesi Urnieta bonbardatuko zuten beldurrez. Baserri batean kanoikada sartu zen: etxeko alaba bat hil eta beste bat zauritu zuen.</p>

Transkripzioa

- Geo guk alde in bihar izandu gendun, zeatikan hoik geo Santa Barbara jun zian, "este" hemengo zea hoik Frente Popularreko hoik ta Urnieta bonbateatu in behar zuela. Eta goatzen naiz, izebakin ta denakin nola jun giñen erropak eta hartu ahal genun bezela ta hemen baserri batian eondu giñan, Oialumen-eo, pasa arte. Ta geo bonbardeatu zuen basarri batea, hor basarri bat ‘sagardotegia’ esaten diyoena. Hara sartu zan kaiñonazo bat eta han alaba bat hil zuen. Ta bestea geatu zan ya begia galduta ta ni goatzen naiz han basarrin gaudela, amak nola ama nola pasa zan bere alaba horrekin ta soldaduk nola eaman zuen kamilla batian. Hoi denak goatzen zaizkit.