Odieta (Nafarroa)

Asturiasko Pajares inguruan, hotzak akabatzen

Asturiasko Pajares inguruan, hotzak akabatzen <p>Gerratean, Pajares mendate inguruan ziren irailean, eta sekulako hotza pasatu zuten. Ez omen zen ezta zuhaitzik ere hazten.</p>

- Pastu giñuen Aragon.
- Bai, e?
- El puerto Pajares.
- Setienbrien hotz?
- A bai? Elurra?
- Izoztuta.
- “Sin nada, sin habla”.
- A bai, e?
- Eman ziuten mendi bat arrunt altora, ta, han, txabola ezin eiñez, ze kosta zaike(g)un! Danak enfadatuik, hasi lotzen ta haixiak botatzen zigun, a la mierda.
- A bai e?
- Gutxi egon giñen, hiru egun, biño, hiru egun pastu ta, hara zerta espero… inor ere. Ez zen belarraik ere. Ez arbolik ere. Arbolak izan ezkero, sue iten giñuen. Ein baziaiken en algunos sitios. …Ai-ai ama! Ze kalamidadia!
- Kalamidadia e?

Egilea(k): Joseba Baro (Hernani BHI) , Asier Granado (Hernani BHI)