Lekeitio (Bizkaia)

34ko Iraultza Lekeition

34ko Iraultza Lekeition <p>34ko Iraultza gertatu zenean grebak izan ziren Lekeition. Brouard familiarena zen autobus konpainia; garraioa geldituta egon zen.</p>

- Egoten ziren hemen manifestaziñoiek edo mitiñek eta?
- Bai, bai. Huelgak be bai. Anaixia, Joseba, gaztia, ba ha ixango zan opera ebenian, eon ia, “treinta y dos”in jaixo zan anaixia, “treinta y dos , trenta y dos, treinta y cinku”n-edo, “trenta y dos, “treinta y cuatru”n-edo, zan ha errebolta halakua eon zana. Hamen halakoxe kotxe bat ibili zan, kotxe bat, Brouarden eta, aittak eta, Santi Brouarden eta aittak eta, kotxia euki eben. Haurretxek forma eben Lekittoko kotxiak, Santi Brouarden aittak eta. Eta danak parata, kotxe guztixak, danak parata.

Egilea(k): Xarles Goitiz Artola (Lekeitioko institutua)