Goizueta (Nafarroa)

Oiloak emakumeen kontua; horren inguruko kanta

Oiloak emakumeen kontua; horren inguruko kanta <p>Oiloak emakumeen kontua izaten ziren. Horren inguruko kanta bat abesten du (emakumeen hikan): "Sosik ez di&ntilde;et oandik ekusi, oiloak erruten ez dittun hasi...". Emakumeentzat garrantzia handia zuten arrautzek. Amak kontatu izan zion goizean goiz jaiki eta, arrautza dozena osatu nahirik, oiloei ipurdian gatza jarri izan ziela, arrautza lehenago eginarazteko.</p>

Tamaina:

Oiloak emakumeen kontua izaten ziren. Horren inguruko kanta bat abesten du (emakumeen hikan): "Sosik ez diñet oandik ekusi, oiloak erruten ez dittun hasi...". Emakumeentzat garrantzia handia zuten arrautzek. Amak kontatu izan zion goizean goiz jaiki eta, arrautza dozena osatu nahirik, oiloei ipurdian gatza jarri izan ziela, arrautza lehenago eginarazteko.