Errenteria (Gipuzkoa)

Gaileten apurren zain

Gaileten apurren zain <p>Olibet gaileten fabrikan, gaileten apurrak kanpora botatzen zituzten; umeak kanpoan zain egoten ziren apur haiek jateko.</p>

-Ui… Bueno, nik egiya estea, ikusi nitun. Baño gu joaten giñan geo… hau, hau kontatuko dut /kontatukout/, hau politta da oso. Juaten giñan, 'Galletas Olibet'? Eta 'Galletas Olibet'ek eitten zun, galletak in, eta papurrak, eta galleta puskak-eta, kaja batian hartu eta kanpora bota; zelaira. Pareta bazuten, ate ttiki bat erekitzen zuten, eta uain “rasca cielos” dauden toki hortan, joaten zian eta praaast! Han bota. Eta gu han zai eoten giñan.
-Eta galletak hartzen genitun, eta galletak jaten genitun. Galleta puskak. Eta nik uste dut pixka bat egiten zutela guei launtzeko; nik txoriyai botzen yoten gisa. Hori’re goatzen naiz, ta askotan joan izandu giñan…

Egilea(k): Aitor Errazkin