Errenteria (Gipuzkoa)

CNTko gizon bat Errenterian hil zutenekoa

CNTko gizon bat Errenterian hil zutenekoa <p>Errenterian CNTko gizon bat hil zutenekoa gogoan du Joxe Marik.</p>

Errenterian CNTko gizon bat hil zutenekoa gogoan du Joxe Marik.

-Ordun, republikanuak ikusten zian, oaindik.
-Bai, nik ikusi nitun! Bueno, nik ikusi nitun baiñon nik ez nekin hua zer zen. Bakarra, Txapartegi badakizu non biz… zein den? Hor, gaztelua? Goiko kaleko gaztelua, eskubita dagona? Hor Txapartegi bizi zen, ta guetzat Txapartegi izena du horrek. Bueno, hor, CNTko bat o, hor tiroka ai ziela, ba, goiko eskailletan, soldaduak. Bueno, boluntayuak, izango zien, eta: “Va, Venga, que voy a salir!” tranpillatik. “¡No salgas, no salgas! Que está cubierto de…” Atea zen eta dapa! Balak buruan jo ta hil zun. Bai, hoi’re goatzen naiz, nola izandu zen hori.