Aita gerratik ihesi

Aita gerratik ihesi <p>1936ko irailaren 15ean Sabinen aitak eta osaba batek ihes egin zuten Frantziara Mutrikuko itsasontzi batean. Aitak Paue ondoko herri txiki bateko baserri baten egin zituen hiru urte. Osaba Bizkaia aldera bueltatu zen, eta preso hartu zuten. Beste osaba bat, Angel, igeltseroa zen "baina intektuala"; mitinak ematen zituen, eta <em>Euzkadi</em> egunkarian idazten zuen. 1935ean omenaldia egin zioten Angel osabari.</p>

Tamaina:

1936ko irailaren 15ean Sabinen aitak eta osaba batek ihes egin zuten Frantziara Mutrikuko itsasontzi batean. Aitak Paue ondoko herri txiki bateko baserri baten egin zituen hiru urte. Osaba Bizkaia aldera bueltatu zen, eta preso hartu zuten. Beste osaba bat, Angel, igeltseroa zen "baina intektuala"; mitinak ematen zituen, eta Euzkadi egunkarian idazten zuen. 1935ean omenaldia egin zioten Angel osabari.