Herrian hil zituzten abadeak

Herrian hil zituzten abadeak <p>Herrian zeuden bi abade fusilatu egin zituzten. Hildakoetako bat Zelestino Onaindia izan zen, eta bere anaiak <em>Radio Par&iacute;s</em>en berriemaileak izan ziren.</p>

Tamaina:

Herrian zeuden bi abade fusilatu egin zituzten. Hildakoetako bat Zelestino Onaindia izan zen, eta bere anaiak Radio Parísen berriemaileak izan ziren.

Transkripzioa

-Hemen bi abade hil zittuen hemen, bi abade. Don Celestino Onaindia, eta bestia Markiñatik etorri zana. Haren billurrez, gorrixen billurrez hona etorri, eta hemen akabau zeben.
-Julianen etxian egiten eban lo.
-Bai, Julianen etxian egon zan.
-Koinatua: -Don Celestino markinarra zuan.
-Baiña haura hemen zauan, hemen zauan.
-Hemengo abaria bai. Julianek kontau nostan
- Haura han egon zan eta bestia etorri zanian hantxe egon zien. Ba bixak hil zittuen. Ta fiñaua zan don Celestino!