Bermeo (Bizkaia)

Aitona ezkutatuta frankisten beldurrez

Aitona ezkutatuta frankisten beldurrez <p>Aitita PNVko zinegotzia izana zen, eta ezkutatuta egon zen frankistak sartu zirenean: batzuetan, basoan; eta, beste batzuetan, kortan egindako zulo batean.</p>

Transkripzioa

-Gero pasaten dala, gure atxitxe esan da konsejala "en aquellos años" ba PNVkue, ta guardidxek segidu asko, ta koitxadue beti e piñudidxen lo itzen gauien, ta gu hirurok, imiek, han piko baten azpidxen. Klaro, han ikusten’zan du triskornio, atxiñen ba’kisu triskorniuek zelakuek eruten’zan dauien; han dxirtadie, e hamen dator izeko, hamen datos guardidxek. Ta okitze’zan du kortan behidxek ote’zan dien lekuen, solo handi bet eindxe ta koitxadue han barruen e gordeta. Ia ze zan ta, PNVko konsejala esan dala ta personie holan.

Egilea(k): Nagore Fernandez