Beasain (Gipuzkoa)

Gerra garaiko bizipenak

Gerra garaiko bizipenak Gerrako kontuak. Tiroak; soldaduak. Ataun inguruan tiroketak.

Gerrako kontuak. Tiroak; soldaduak. Ataun inguruan tiroketak.

Transkripzioa

- Zeatik esne-partitzea´re juten giñen gu behera, kalea, astookin gerrako garaien. Beheran esneek partittu ta gora getozela a hor goiti [Ametzarrati] tiroteok ekin ta zulon barrenetik atzera behera jetsi, Miel Antonenen —ikuillue zeuken ordun Miel Antonek. Zuk ez dakizu…
- Alaba: […]
- Bai, Inixio Altuna ta bizitako hortan ikuillue zan. Eta han astook utzi Klara ta biok ta Altunea jun giñen. Ta Altunen´e, zea aldeti, Ataun aldetik soldaduk eo ez dakit ze zea… Bueno! Ibili gendun…! Ta aber itxen nola eongo zien, gu agiri ez. Ta [Ametzarratik] hasi zien garaien tiroka… bueno! Atzera jirau ta astok hartu ta goitik behera. Esne partitzen ibiltzen giñen gu gazteik eta nik erderazkokin ez dakit hoinbesteaiñoko…